رئیس اتحادیه آهن و فولاد در آخرین مصاحبه ی خود ابتدا به تغیرات قیمت آهن و فولاد در چند مدت اخیر اشاره ای کرد سپس گفت: همان طور که برای عموم مردم روشن است، رکود در بازار آهن به طرز آشکاری قابل مشاهده است اما با این وجود، ما شاهد افزایش قیمت 70% در چند ماه اخیر بودیم. بدین ترتیب که با وجود رکود در بازار آهن، قیمت آهن آلات از تیرماه سال جاری تا پایان شهریور ماه حدود 70% افزایش داشت. اما خوشبختانه در حال حاضر شاهد ثبات قیمتی در بازار هستیم که این یعنی بازار داخلی نیز همگام با بازار های جهانی در حال حرکت است. وی افزود: در حال حاضر قیمت شمش آهن نیز به 1900 تومان در هر کیلو رسیده است.
وی در ادامه ی گفت و گوی خود نیز اشاره ای به قیمت فولاد در بازار داخلی کرد و گفت: به دلیل افزایش قیمت الکترود، قیمت فولاد در سطح جهانی افزایش پیدا کرده است؛ بدیهی است که افزایش قیمت در بازار های جهانی، قیمت فولاد در بازار داخلی نیز افزایش پیدا میکند. وی همچنین افزود: اگر قرار باشد که تولید کنندگان داخلی مورد حمایت قرار بگیرند، ابتدا باید مسئولین در رفع مشکلات مربوط به مواد اولیه آنان بکوشد. وی در آخر اعلام کرد: در حال حاضر نیز بهای ورق فولادی به 2900 تومان در هر کیلو رسیده است.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
طبق جدید ترین اخباری که از بازار فولاد در چین منتشر شده است، به دلیل افزایش قیمت ها و سود بالا حاصل از فروش های داخلی، صادرات فولاد چین کاهش مجدد پیدا کرد و در ماه آگوست نیز شاهد نزولی شدن روند صادرات فولاد در چین بودیم. لازم به ذکر است که به دلیل کم بودن میزان عرضه در این کشور، تغیر کردن میزان صادرات بسیار بعید به نظر می رسد. گزارشات حاکی از آن است که در طی یک ماه گذشته فولاد سازان چینی حدود 7 تن فولاد صادر کردند که این میزان در مقایسه با سال گذشته حدود 28% کاهش داشته است.
در حال حاضر شرایطی در بازار فولاد چین ایجاد شده است که باعث شده به دلیل قیمت های بالا در بازار ها داخلی این کشور، صادرات فولاد برای تولید کنندگان جذابیتی نداشته باشد و به همین جهت میزان صادرات نیز بشدت کاهش یابد. لازم به ذکر است همین میزان اندکی که از فولاد چینی صادر شد مربوط به ارتباطی بود که تولید کنندگان با مشتریان سابق خود داشتند، در غیر این صورت باید تا حالا میزان صادرات فولاد چینی بطور کلی قطع شده بود.
در ماه اخیر کشور چین حدود 55 میلیون تن فولاد صادر کرد که اگر بخواهیم این میزان را با مدت مشابه در سال گذشته مقایسه کنیم، حدود 29% کاهش سالانه داشته است. در حال حاضر نیز میانگین ماهانه صادرات فولاد چین حدود 7 میلیون تن می باشد که اگر در پایان سال همین منوال پیش برود، در آخر سال 2017، کشور چین تنها توانسته 80 میلیون تن فولاد صادر کند. طبق آخرین اظهاراتی که کارشناسان و فعالان بازار در کشور چین داشته اند، بهبود پیدا کردن میزان صادرات این کشور بسیار بعید می رسد زیرا با در نظر گرفتن شرایط فعلی و آتی بازار چین متوجه خواهیم شد که ضعیف شدن بازار های چینی تقریبا غیر ممکن است.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
یکی از مهم ترین عامل هایی که باعث شده است تا میزان پایداری صادرات فولاد کشور کاهش یابد، نبود یک برند جهانی در صنعت فولاد است. فعالان این عرصه بر این باور هستند که باید بمنظور جلوگیری از این اتفاق ها، باید سیاست های نظارتی را در پیش گرفت. بدین منظور که با کنترل کیفیت محصولا فولادی، بازاریابی برای کل محصولات فولادی به مشکل برنخورد و محصولاتی با کیفیت ضعیف به مرحله ی صادر کردن نرسند. طبق برآورد های انجام شده پیش بینی می شود که بعد از اتمام دوره رکود بازار فولاد، صنعت فولاد کشور بیشتر با هدف تامین نیاز های داخلی تولید کند و این موضوع در نهایت موجب می شود تا بازار های صادراتی با مشکل مواجه شوند.
این موضوع در حالی است که اکثر فولاد سازان دارای برنامه ریزی های بلند مدت، با این بحران رو به رو نخواهند شد. برای در اختیار گرفته شدن بازار توسط تولید کنندگان، دولت ملزم است تا زمینه های مناسبی را تدارک ببیند. لازم به ذکر است که در حال حاضر مسیر اقتصادی کشور رو به رونق گرفتن است.
طبق آمار های منتشر شده از وضعیت کنونی و سابق بازار فولاد کشور، می توان به بازاری پر رونق و با تحرکات زیاد برای بازار فولاد ایران امیدوار بود. احتمال زیادی وجود دارد تا صنعت فولاد کشور در بسیاری از زمینه ها از قبیل: افزایش میزان تقاضا و تولید و افزایش میزان صادرات کشور به رشد چشم گیری برسد.طبق گفته های اکثر صادر کنندگان محصولات فولادی کشور، بسیاری از کشور های پذیرای محصولات فولادی کشور ما هستند و تحقق یافتن این موضوع نیازمند بالا رفتن میزان توان تولید در بنگاه های فولادی می باشد. لازم به ذکر است که بیشترین میزان مصرف فولاد، در بخش های ساختمانی و عمرانی صرف می شود که با تحرک یافتن این دو بخش کشور یم توان به رونق بازار فولاد نیز امیدوار بود. در راستای این مورد مذکور، دولت در صدد آن است که هر چه سریع تر این دو بخش را از رکود و بی تحرکی نجات دهد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
آمار ها و نمودار هایی که در روز گذشته از روند قیمت ها در بازار آهن منتشر شده اند، بیانگر روندی رو به بالا و افزایشی می باشد؛ البته لازم به ذکر است که شاهد ثبات قیمتی در بعضی از سایز ها نیز بودیم. به عنوان مثال، قیمت پروفیل ها در روز گذشته ثابت بود و تنها کارخانه ی هیربد افزایش قیمت داشت.
همچنین بیشتر کارخانه های تولید کننده میلگرد، قیمت های خود را ثابت اعلام کردند ولی تعدادی از کارخانه ها از قبیل ذوب آهن اصفهان - جهان فولاد غرب و قزوین افزایش قیمت داشتند. در ارتباط با قیمت تیرآهن نیز می توان اعلام کرد که قیمت تیرآهن های روز گذشته رو به بالا بود. تیرآهن ذوبی قیمت ثابت داشت اما سایر تیرآهن های متفرقه، افزایش قیمت 5 الی 10 هزارتومانی را داشتند.
در خصوص روند قیمت های نبشی یک نکته جالب وجود دارد؛ و آن ها افزایش قیمت نبشی ها بعد از چندین هفته می باشد. بالاخره نبشی ها نیز از آن حالت ثبات قیمتی خارج شدند و روز گذشته اکثر کارخانه های تولید کننده نبشی و عرضه کنندگان بزرگ نبشی، قیمت های خود را با افزایش 20 الی 90 تومانی اعلام کردند. گفتنی است که قیمت نبشی اسپیرال ثابت بود ولی قیمت نبشی های نستا و آریان فولاد 40 تومان افزایش داشت؛ البته لازم به ذکر است که نبشی آریان فولاد در سایز های بالاتر حدود 20 تومان افزایش قیمت داشت. همچنین کارخانه ظهوریان نیز قیمت نبشی های خود را تا 90 تومان بالا برد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
بازار آهن آلات کشور در شهریور ماه سال جاری روندی نزولی و رو به پایین داشت. قیمت اکثر مقاطع و محصولات آهنی اعم از میلگرد و پروفیل، نبشی و ناودانی و ... حدود 200 الی 400 تومان کاهش یافت. گفتنی است که با استناد بر آمار ها و نمودار های منتشر شده، می توان اعلام کرد که قیمت میلگرد در هر کیلو کاهش 400 تومانی داشته است.
این موضوع شاید بیانگر کاهش چشم گیری در روند قیمت ها باشد اما این کاهش قیمت ها به هیچ عنوان مورد قبول خریداران واقع نشد؛ دلیل این امر را نیز می توان انتظار آنها برای کاهش قیمت بیشتر بیان کرد. اکثر فعالان و خریداران بازارَ، بر این باور هستند که قیمت ها باید تنزل بیشتری پیدا کنند؛ هرچند که بسیار دور از ذهن است اما آنها خواستار قیمت های سال 95 هستند!
با توجه به مطالب فوق، قیمت آهن آلات در دو روز اول مهرماه ثابت و بدون تغییر اعلام شد. علاوه بر ثبات قیمت ها در بعضی از مقاطع، شاهد افزایش قیمت تیرآهن و میلگرد نیز بودیم. عده ای از فعالان و کارشناسان بازار معتقد بودند که قیمت آهن آلات بشدت افت پیدا خواهد کرد و شاهد کاهش قیمت ها خواهند بود. دلیل این امر را نیز فرا رسیدن ماه محرم و فصل سرما و روز های سرد سال می دانستند. گفتنی است که با وجود موارد مذکور، قیمت آهن در دو - سه روز اول مهرماه ثابت یا افزایشی بود.
در حال حاضر نمی توان تعریف درست و دقیقی از روند بازار آهن ارائه داد؛ زیرا به دلیل رو به رو بودن با تعطیلات رسمی در اول هفته ی جاری، فعالیت در بازار آهن بشدت کاهش یافته بود. از طرف دیگر، کارخانجات تولید کننده مقاطع و محصولات آهنی نیز تعطیل بودند و قیمتی از سوی آنها به بازار اعلام نشد. لازم به ذکر است که با اتمام روز جاری، روند بازار نیز مشخص خواهد شد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.