سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 150
بازدید دیروز : 79
کل بازدید : 464795
کل یادداشتها ها : 2679
خبر مایه


 س از طوفان التهابات ارزی، بازار آهن و فولاد با ثبات و آرامش نسبی مواجه شد و در حالی که تقاضا در بازار ضعیف است، برخی نوردکاران همچنان بر افزایش قیمت میلگرد اصرار دارند. با توجه به نرخ ارز، نرخ نیما و مبادله، محدودیت‌های برق و تقاضای بازار، پیش‌بینی می‌شود که ثبات در این بازار تا اواسط خرداد ماه ادامه داشته باشد....

آهن پرایس: در نخستین روز کاری هفته در حالی که برخی نوردکاران برای افزایش قیمت میلگرد پافشاری داشتند، در مجموع جو آرامی بر بازار آهن و فولاد حاکم بود. در همین راستا قیمت دلار که در نخستین روز اردیبهشت ماه در کانال 66 هزار تومان نوسان داشت در پایان روز حدود 2 هزار تومان اصلاح شد و تا کانال 64 هزار تومان عقب‌نشینی کرد.

بازار تیرآهن تهران در برخی بنگاه‌ها دیروز ثابت گزارش شد و قیمت تیرآهن در برخی مبادی فروش 30 تا 100 هزار تومان کاهش یافت، به همین ترتیب میانگین قیمت تیرآهن 14 و 16 در کف 32 هزار تومانی قرار گرفت.

در مورد میلگرد بورسی، کف قیمت‌های پیشنهادی در محدوده 26500 تا 27500 تومان است اما کف قیمت میلگرد همچنان در کانال 26 هزار تومان محفوظ است.

کف قیمت میلگرد آجدار استاندارد تولیدی کارخانه‌هایی مانند گروه ملی، جهان فولاد سیرجان، قیمت میلگرد ابرکوه، احرامیان، اروند و خلیج فارس بین 26100 تا 26500 تومان است.

نکته قابل توجه، نوسانات قیمتی در بازار میلگرد است. برخی با کاهش قیمت به دنبال جذب تقاضا هستند، در حالی که عده‌ای دیگر با افزایش قیمت سعی در فریب تقاضا دارند.

اختلاف قیمت بین کف و سقف بازار میلگرد روز به روز در حال افزایش است و به 2 تا 2.5 هزار تومان رسیده است.

بیشترین اختلاف قیمت مربوط به سایزهای ریز (8 تا 12) با سایز پایه (14 تا 25) است که دلیل آن عدم تمایل تولیدکنندگان بزرگ به تولید این سایزها است.

در نهایت، بازار فولاد در حال حاضر با نوسانات قیمتی و عدم روندی مشخص روبه‌رو است. فعالان این بازار باید منتظر تغییرات احتمالی در آینده باشند.

درواقع می‌توان گفت بازار فولاد، در حالی که پس از طوفان التهابات ارزی، با آرامش و ثبات نسبی روبه‌رو است، شاهد پافشاری عجیب نوردکاران برای افزایش قیمت‌ها هستیم. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که فاصله قیمت روز میلگرد با شمش (مواد اولیه) به طور غیرمعقولی افزایش یافته و تقاضا در بازار ضعیف است.

به نظر می‌رسد ریشه این ماجرا در تمایل نوردکاران به کسب سود بیشتر از طریق فروش صادراتی با نرخ ارز آزاد باشد؛ آنها با پیش‌خور کردن انتظارات خود برای افزایش نرخ دلار، به دنبال کسب حداکثر منفعت در شرایط فعلی هستند.

در این میان، برخی معتقدند که نوردکاران به عنوان لژیونرهای افزایش قیمت در بازار فولاد عمل می‌کنند و با تبانی و سوءاستفاده از سازوکارهای غلط مانند قیمت‌گذاری‌های کاذب در بورس کالا، به دنبال تحمیل تورم به مصرف‌کنندگان نهایی هستند.

قیمت ورق آهن کیلویی، قیمت ورق اسیدشویی و انواع ورق گرم در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه در برخی ضخامت‌ها با کاهش 100 تا 400 تومانی همراه بود، به همین ترتیب قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و انواع ورق سرد در بیشتر کارخانه‌ها 300 تومان کاهش داشتند.

قیمت روز پروفیل آهنی، قیمت پروفیل گالوانیزه، قیمت قوطی مبلی و انواع پروفیل ثابت اعلام شدند اما قیمت پروفیل صدرا با کاهش 500 تومانی در برخی ضخامت‌ها، عرضه شد. قیمت لوله مبلی، قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله جدارچاه و سایر لوله‌ها عمدتا ثابت اعلام شدند.

قیمت نشبی، قیمت ناودانی ایرانی و قیمت سپری آهنی تغییر چندانی نداشت اما در چند کارخانه افزایش 100 تا 500 تومانی مشاهده شد.

کاهش تقاضا برای آهن اسفنجی

بورس کالای ایران در روز شنبه یکم اردیبهشت 1403 شاهد عرضه 142 هزار تن آهن اسفنجی بود. تقاضا برای این محصول 1.3 برابر عرضه بود و 92 درصد از آهن اسفنجی عرضه شده به فروش رسید.

قیمت میانگین موزون آهن اسفنجی در معاملات اخیر 1.3 درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافت و به 13.310 تومان رسید، این در حالی است که قیمت میانگین موزون معاملات آهن اسفنجی در هفته گذشته 13.143 تومان بود.

فولاد شادگان با 20 هزار تن، بیشترین حجم عرضه آهن اسفنجی را در روز شنبه به خود اختصاص داد. فولاد میانه نیز با میانگین قیمت 13.969 تومان، بالاترین رقابت و قیمت را در این روز تجربه کرد.

برای دومین هفته متوالی بخشی از آهن اسفنجی عرضه شده خریدار نداشت. نسبت حجم معامله به عرضه که در هفته‌های قبل 100 درصد بود، به 90 درصد در هفته گذشته و 92 درصد در هفته جاری کاهش یافته است. با این وجود، تقاضا برای آهن اسفنجی در معاملات روز شنبه حدود 30 درصد بیشتر از حجم عرضه بود.

چشم انداز قیمت آهن تا پایان بهار

گفتنی است فضای روانی بازار تحت تأثیر کاهش نرخ دلار در بازار آزاد قرار گرفته و سایر عوامل را تحت الشعاع قرار داده است با توجه به تورم فزاینده‌ای که بر اقتصاد کشور حاکم است به یقین همه کالاها در بلندمدت هم‌راستا با تورم افزایش خواهد یافت، با این حساب به نظر می‌رسد هر اصلاح و هر کف قیمتی به نوعی فرصت خرید به شمار می‌رود؛ در چنین شرایطی توصیه می‌شود برای خرید آهن آلات مورد نیاز خود اقدام کنید.

در حال حاضر بازارهای کالایی پس از کاهش ریسک‌های سیستماتیک، در حال ریکاوری هستند؛ اما در این میان، بازار فولاد دو محرک جدید پیش رو دارد:

  • تغییر احتمالی نرخ نیما و مبادله: این موضوع هنوز قطعی نیست و باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی خواهد افتاد.
  • محدودیت‌های برق: این موضوع طبق روال معمول در تابستان وجود دارد و می‌تواند بر تولید فولاد تاثیر بگذارد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید:فراز و فرود قیمت آهن در فروردین

با این حال، اگر کنکاش‌های جدید سیاسی رخ ندهد، انتظار می‌رود که بازار فولاد تا اواسط خرداد ماه با ثبات و آرامش همراه باشد.

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ