سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 395
بازدید دیروز : 41
کل بازدید : 466969
کل یادداشتها ها : 2691
خبر مایه


لوله جدارچاه (Casing) یا غلاف نوعی لوله صنعتی است که عمدتا در چاه‌ها و قنات‌ها برای جلوگیری از نشست و فروریختن دیواره چاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لوله‌های جدار چاه لوله‌هایی هستند که برای جلوگیری از ریزش چاه و همچنین برای فراهم کردن مسیری برای عبور سیالات از چاه به سطح زمین استفاده می‌شوند. لوله‌های جدار چاه از موادی مانند فولاد، پلاستیک و فایبرگلاس ساخته می‌شوند.

لوله‌های جدار چاه در طیف وسیعی از اندازه‌ها موجود هستند تا با قطرهای مختلف چاه مطابقت داشته باشند. آنها همچنین در ضخامت‌های مختلف موجود هستند تا بتوانند از چاه‌ها در برابر فشارهای مختلف سیال محافظت کنند.

لوله‌های جدار چاه معمولاً در بخش‌های 10 تا 40 متری به چاه فرستاده می‌شوند. لوله‌ها به هم متصل می‌شوند تا یک رشته بلند ایجاد کنند که از سطح زمین تا پایین چاه امتداد می‌یابد.

پس از نصب لوله جدار چاه، می‌توان از آن برای انتقال یا استخراج آب، نفت، گاز یا سایر سیالات استفاده کرد. لوله‌های جدار چاه همچنین می‌توانند برای تزریق سیالات به چاه، مانند آب یا مواد شیمیایی برای تصفیه آب‌های زیرزمینی استفاده شوند.

لوله‌های جدار چاه بخش مهمی از بسیاری از عملیات صنعتی و زیست‌محیطی هستند. این لوله‌ها برای ایمن و کارآمد نگه داشتن چاه‌ها و همچنین برای محافظت از محیط زیست ضروری هستند.

لوله جدار چاه به دو شکل مشبک و ساده تولید می‌شود که غالبا در جنس‌های فولادی مانند لوله درز مستقیم، لوله فولادی اسپیرال، مانیسمان و بدون درز و لوله جدارچاهی غیرفولادی مانند PVC عرضه می‌گردد.

از معروف‌ترین تولیدکنندگان لوله جدار چاهی می‌توان به کارخانه کیان پرشیا، شرکت تولید لوله فولادی اصفهان، شرکت لوله تهران شرق، شرکت لوله جدار چاه کالوپ اشاره کرد.

نحوه تولید لوله جدار چاه

قیمت لوله جدار چاه تحت تأثیر پارامترهای متعددی قرار دارد که نحوه تولید یکی از این فاکتورهاست، عوامل دیگری نیز در تعیین قیمت لوله جدار چاه دخیل هستند که در ادامه به توضیح هر یک پرداخته می‌شود.در رابطه با نحوه توید لوله جدار چاهی می‌توان گفت این محصول عمدتا به سه روش نورد، رول کردن و خم‌کاری تولید می‌گردد که شامل موارد زیر است:

تولید لوله جدار چاه به روش نورد

تولید لوله جدار چاهی به صورت نورد گرم یا سرد به این صورت است که بیلت‌های استوانه‌ای شکل با استفاده از دو غلتک نورد و سنبه سوراخکاری، توخالی می‌شوند.

تولید لوله جدار چاه به روش اسپیرال

 تولید رولی لوله جدار چاه که به روش اسپیرال هم شناخته می‌شود با اتصال ورق‌های فولادی ساخته می‌شود. به این صورت که لبه‌های ورق فولادی به صورت فنری یا مارپیچ به صورت جوش پودری و اتوماتیک به هم متصل می‌شود.

پس از جوشکاری، لوله جدار چاه به منظور صاف کردن و صیقلی شدن سطح آن، تحت عملیات نورد قرار می‌گیرد.

در نهایت، لوله جدار چاه به منظور افزایش مقاومت و سختی، تحت عملیات آنیلینگ قرار می‌گیرد.

تولید لوله جدار چاه به روش خم کار

 در این روش ورق‌های فولادی خمیده شده و استوانه‌ای شکل می‌شوند سپس لبه‌های ورق از طریق جوشکاری به هم متصل می‌شود.

انواع لوله جدار چاه

لوله‌های جدار چاه از نظر شکل ظاهری به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

لوله‌های جدار چاه بدون شیار

لوله‌های جدار چاه بدون شیار سطح صاف و یکدستی دارند. این نوع لوله‌ها معمولاً برای چاه‌های آب کم عمق و چاه‌های فاضلاب استفاده می‌شوند.

لوله‌ جدار چاه شیاردار

لوله‌های جدار چاه شیاردار دارای شیارهای عمودی در سطح خود هستند. این شیارها به افزایش چسبندگی لوله به دیواره چاه و همچنین به افزایش جریان سیال در داخل لوله کمک می‌کنند. لوله‌های جدار چاه شیاردار معمولاً برای چاه‌های آب عمیق، چاه‌های نفت و گاز استفاده می‌شوند

در اینجا برخی از مزایا و معایب لوله‌های جدار چاه بدون شیار و شیاردار آورده شده است:

مزایای لوله‌ جدار چاه بدون شیار

  • نصب آسان‌تر
  • ارزان‌تر

معایب لوله جدار چاه بدون شیار

  • چسبندگی کمتری به دیواره چاه دارند
  • جریان سیال در داخل لوله کمتر است

 مزایای لوله‌ جدار چاه شیاردار

  • چسبندگی بیشتر به دیواره چاه
  • جریان سیال بیشتر در داخل لوله

معایب لوله جدار جاه شیار دار

  • نصب دشوارتر
  • گران‌تر

به طور کلی، لوله‌های جدار چاه شیاردار برای چاه‌های عمیق‌تر و چاه‌هایی که سیالات با فشار بالا از آنها عبور می‌کنند، انتخاب بهتری هستند. لوله‌های جدار چاه بدون شیار نیز برای چاه‌های کم عمق‌تر و چاه‌هایی که سیالات با فشار پایین از آنها عبور می‌کنند، انتخاب بهتری هستند.


نوع لوله جدار چاه با توجه به کاربرد آن انتخاب می‌شود؛ به عنوان مثال:

برای چاه‌های آب، از لوله‌های جدار چاه PVC یا فولادی استفاده می‌شود.
برای چاه‌های نفت و گاز، از لوله‌های جدار چاه فولادی استفاده می‌شود.
برای چاه‌های فاضلاب، از لوله‌های جدار چاه PVC یا HDPE استفاده می‌شود.
برای مطالعه مقاله «لوله جدار چاه چیست؟» به سایت آهن پرایس مراجعه فرمایید

لوله جدار چاه که به غلاف نیز معروف است، لوله‌ای استوانه‌ای توخالی است که از جنس فولاد یا PVC ساخته می شود و در داخل چاه قرار می‌گیرد. این لوله وظایف مختلفی را بر عهده دارد و در صنایع متفاوتی استفاده می‌شود. ضروری است پیش از خرید لوله جدار چاه با دریافت مشاوره و راهنمایی از کارشناسان شرکت آهن پرایس، علاوه‌بر انتخاب محصولی متناسب با نیاز و مصرف خود، از آخرین قیمت لوله جدار چاه مطلع شده و بهترین زمان را برای خرید لوله جدار چاه انتخاب کنید.

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ