قیمت بیلت در روز جمعه پس از افزایش بیش از حد در روز قبل آن، کاهش یافت. دولت با انتشار خبر افزایش بیش از اندازه قیمت ها موجب شد تا بازار جو آرام تری را به خود بگیرد.
برگزاری جلسه دولت چین با انجمن فولاد کشورش، موجب شد تا هر تن بیلت با کاهش 12 هزاردلاری مواجه شده و به قیمت 564 دلار در هرتن برسد. اگرچه جزئیات مطرح شده در این جلسه همچنان در هاله ای از ابهام وجود دارد، اما انتشار این خبر سبب شد تا بازار جو آرام تری را به خود بگیرد.
با وجود تلاش های دولت چین برای ثابت نگه داشتن قیمت فولاد، فعالان در این عرصه همچنان معتقدند که قیمت این محصول در ماه های آتی با افرایش روبه رو خواهد شد و بعضی از کارخانه ها نیز قیمت های خود را برای ماه های آینده افزایش داده اند.
در هفته ای که گذشت نرخ بیلت 25 دلار افزایش پیدا کرد و نرخ صادراتی آن نیز 40 دلار بالا رفت، اما با این شرایط می توان گفت که در بازار های خارجی هیچ اعتباری ندارد.
با توجه به ازدیاد تقاضاهای داخلی، بازار در این هفته هم با تغییر چشمگیری مواجه نخواهد شد. همچنین خبرهایی هم در مورد کاهش میزان تولید منتشر شده است. در هر حال احتمال اینکه روند صعودی این بازار آرام تر شود زیاد است.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
طبق شواهد و آمار های بدست آمده از وضعیت بازار آهن، می توان نتیجه گرفت که هم اکنون بازار آهن در بد ترین شرایط قرار دارد. باری دیگر بازار آهن در خاموشی و بی تحرکی قرار گرفته است. در سال گذشته، در یک دوره طولانی مدت شاهد همچین وضعیتی در بازار بودیم. منظور از سکوت و خاموشی بازار، عدم خرید و فروش و افت شدید در معاملات و میزان تقاضا می باشد. امری که در نهایت موجب می شود خریدارن دست از خرید بکشند و فقط امیدوارانه منتظر روز های آتی باشند و فروشندگان نیز به امید کسب سود بیشتر و یا نگرانی از وضعیت آینده ی بازار اقدام به بستن فروش کنند.
در اکثر نقاط مختلف ایران، شاهد بی تحرکی زیادی در بازار آهن هستیم. بدین گونه که فقط هر روز آهن فروشان کرکره های مغازه خود را بالا می دهند و پایان روز بدون فروشی می بندند. چنین شرایطی در پاییز و زمستان سال گذشته نیز اتفاق افتاده بود. اما نکته جالبی که وجود دارد این است که در آن روز ها بازار اهن در یک حالت ثابت و بدون افزایش و کاهش و نوسان بود. اما در شرایط کنونی بازار، به دلیل نوسان های زیاد و شیب قیمت که بطور لحظه ای بیشتر می شوند بازار در حالت خاموشی قرار گرفته است. به همین دلیل است که عنوان شده هم اکنون بازار اهن در بدترین شرایط قرار دارد زیرا شیب قیمت ها قدرت خرید را از مردم گرفته است و باعث شده تا حتی عرضه کنندگان آهن آلات نیز نتوانند تخفیف بدهند.
هرچند که شاهد افزایش ساخت و ساز ها نیستیم و برسی ها نیز حاکی از آن است که همچنان بساز و بفروش ها قصد ساخت و ساز مجدد را ندارند، اما نمیتوان علت افزایش قیمت ها فقط یک جو زود گذر در بازار دانست. زیرا قیمت آهن و فولاد در سطح جهانی افزایش یافته است. علاوه بر آن قیمت سنگ آهن نیز افزایش داشته است. همچنین لازم به ذکر است که سیاست های وضع شده اخیر از سوی آمریکا و اروپا، در ارتباط با افزایش تعرفه های وارداتی را بی تاثیر دانست.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
باز آغاز سال 96 تا کنون، در حالت کلی می توان گفت که بازار آهن تهران همواره روند صعودی قیمت ها را طی کرده است. هر چند که در بعضی روز ها شاهد ثبات قیمت ها بوده ایم اما این ثبات قیمت ها بصورت مقطعی بوده است. همچنین گفتنی است تعداد روز هایی که در بازار اهن قیمت ها ثابت بوده اند انقدر زیاد نیست که بتوان اضهار کرد در بازار اهن تهران در یک بازه زمانی مشخص ما ثبات قیمت ها را داشتیم. در سال گذشته، علی الخصوص از پاییز تا آخر زمستان قیمت ها در بازار آهن ثابت بود. البته شاید در بعضی روز ها کمی افزایش می یافت اما همان افزایش قیمت ها بسیار نا چیز بود و در روند بازار تاثیری نداشت.
طبق گزارشات و برسی ها، از آغاز سال جاری قیمت آهن آلات دچار روند افزایشی شد که همچنان تا امروز وجود دارد. در ابتدای زمانی که قیمت ها بالا رفت، یک حرکت مثبت برای بازار اهن بود. زیرا بعد از ماه ها سکون و بی تحرکی بازار، بالاخره بازار جانی تازه گرفت و میزان تقاضا افزایش یافت. زیرا خریدارن اقدام به خرید می کردند و فروشندگان آهن آلات نیز به راحتی محصولات خود را به فروش می رساند و از افزایش قیمت ها راضی بودند! به عبارت دیگر، افزایش قیمت ها با افزایش معاملات همراه شد. اما بعد از مدتی، روند صعودی قیمت ها تا جایی پیش رفت که گویا بازار آهن فلج شد. بدین ترتیب که بالا بودن قیمت ها قدرت خرید مردم را تا حد زیادی کاهش داد و به فروشندگان نیز مجال فروش نداد و در نهایت باعث بسته شدن فروش شد.
اکثر فعالان بازار تمایل زیادی دارند تا اعلام کنند که افزایش قیمت ها بصورت مقطعی می باشد و چیزی جز یک جو ناپایدار در بازار بیش نیست؛ اما با برسی آمار ها - نمودار ها - تعداد معاملات - شیب قیمت ها - ظرفیت تولیدی کارخانه ها - قیمت های اعلامی از سوی کارخانه ها و عرضه کنندگان می توان نتیجه گرفت که افزایش قیمت در بازار آهن مقطعی نبوده است؛ زیرا نمی توان شیب قیمت ها را که 5 ماه متوالی صعودی بوده است را تنها افزایش قیمت مقطعی دانست.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
طبق آمار بدست آمده از سوی دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در سه ماهه اول سال جاری تولید محصولات فولادی رشد 13 درصدی داشته است که این نشانگر هدفمند بودن این صنعت می باشد.
تولید 22 میلیون فولاد خام تا پایان سال
ایران در فصل اول سال جاری رشد چشمگیری در زمینه تولید و صادرات انواع محصولات فولادی داشته است.
میکائیل عظیمی، مدیرکل دفتر صنایع معدنی فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره افزود: در سه ماهه اول سال جاری تولید محصولات فولادی رشد 13 درصدی داشته و تولید انواع میلگرد کلاف و شاخه در مقایسه با سه ماه گذشته با رشد 5 درصدی مواجه شده است.
وی عنوان کرد: طبق اطلاعات بدست آمده از دفتر صنایع معدن، در این بازه زمانی شاهد رشد 3 درصدی تولید ورق سیاه در ضخامت های متفاوت، در مقایسه با سال 95 نیز بوده ایم. در فصل اول سال جاری تولید ورق سرد در ضخامت های متفاوت هم نسبت به سه ماه نخست سال گذشته، 51 درصد رشد داشته است. همچنین شاهد رشد 51 درصدی تولید انواع ورق از جمله ورقهای پوششدار، رنگی، گالوانیزه و قلعاندود در مقایسه با سال 95 بوده ایم. در شرایط کلی، رشد تولید در سه ماه نخست سال جاری نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته، 150 درصد بوده است.
میکائیل عظمی با اشاره به رشد 13 درصدی فولاد خام در سال جاری، افزود: در سال جاری تولید شمش( بیلت و بلوم) 10 درصد رشد داشته است که این میزان در مقایسه با سال گذشته نشان دهنده روند رو به بهبود این محصول می باشد. همچنین در تولید اسلب هم شاهد رشد 17 درصدی بوده ایم. طبق برنامه ریزی های انجام شده، تا پایان سال جاری به صادرات 8 میلیون تن و ظرفیت 22 میلیون تن فولاد خام دست خواهیم یافت. وی تاکید کرد: بدون شک تا چشم انداز 1404 به اهدافی که برای آن برنامه ریزی کرده ایم، دست یافته و تا اواخر سال 1399 ظرفیت تولید فولاد خام را به 40 میلیون تن خواهیم رساند.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
در طول یک سال گذشته، قیمت اهن الات همیشه در روز های تعطیل و پنج شنبه ها ثابت بوده است. در هفته ی گذشته شاهد شیب صعودی قیمت ها در بازار بودیم که این افزایش قیمت ها تا جایی پیش رفت که حتی در روز پنج شنبه گذشته نیز قیمت اهن الات نه تنها که ثابت نبود، بلکه افزایش قیمت زیادی یافت. این افزایش قیمت در روز پنج شنبه مختص به مقاطع خاصی نبود زیرا تمام محصولات آهنی مانند تیرآهن و میلگرد - پروفیل و لوله - نبشی و ناودانی دچار افزایش قیمت شدند. در حال حاضر با برسی نمودار ها و آمار های موجود از وضعیت بازار اهن، می توان به نتیجه رسید که در طی ماه جاری شیب قیمت ها همواره صعودی بوده.
قیمت تیرآهن ذوبی (تیراهن ذوب اهن اصفهان) نسبت به سایر تیراهن های متفرقه افزایش قیمت بیشتری داشت. بدین منظور که تیرآهن ذوب آهن اصفهان حدود 10 الی 15 هزار تومان افزایش قیمت داشت و تیرآهن های متفرقه مانند: تیرآهن آریان فولاد - تیرآهن فولاد یزد - تیرآهن ترک و کره ای - تیرآهن ناب تبریز و کرمانشاه - تیراهن ماهان و فایکو، 5 الی 10 هزار تومان افزایش قیمت داشت. قیمت های اعلامی کارخانه ها و تولید کنندگان میلگرد در روز پنج شنبه افزایش داشت و اکثر کارخانه های مهم و بنام تولید کننده میلگرد در کشور، قیمت های خود را با 20 الی 60 تومان افزایش اعلام کردند.
نبشی جاوید بناب در روز پنج شنبه 10 تومان افزایش قیمت داشت اما نبشی ناب تبریز قیمت ثابت داشت. بدین منظور که همان قیمت های روز چهارشنبه مجداد اعلام شد. اما در خصوص ناودانی ها می توان گفت که ناودانی البرز غرب (ابهر) دچار افزایش قیمت مجدد حدود 10 تومان شد. اما قیمت پروفیل ها بطور کل (اکثر کارخانه های تولید کننده پروفیل و قوطی) حدود 30 الی 60 تومان افزایش داشت. این افزایش قیمت های پروفیل میتواند برای وضعیت نگران کننده ای را برای ورق های سیاه رقم بزند. زیرا در حال حاضر شاهد افزایش قیمت در ورق های سیاه هستیم، اینکه در روز پنج شنبه نیز قیمت پروفیل ها مجددا افزایش یافت، باعث می شود تا به زودی شاهد بیشتر شدن و بالا رفتن قیمت ورق ها باشیم.
در کانال تلگرام ما عضو شوید. برای عضویت در کانال ?? اینجا ?? را کلیک کنید.