به گزارش آهن پرایس در تحلیل بازار آهن، در حال حاضر رقابت برای تامین مایحتاج اولیه تولید فولاد در کل دنیا رو به افزایش است و یکی از کشورهایی که یک رقیب قدر برای دیگر کشورها محسوب می شود، کشور چین می باشد. همه کشور ها می توانند از سنگ آهن که به عنوان ماده اولیه تولید فولاد شناخته شده است، برای صادرات استفاده کنند که هیچ یک از آن ها تمایل به از دست دادن این فرصت طلایی ندارند. کشور چین که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سنگ آهن در جهان است رقابتی وصف نشدنی میان کشورها بوجود آورده است. در شرایط فعلی ایران هفتمین کشور تامین کننده سنگ آهن چین شناخته شده است که زمانی رتبه چهارم تامین کنندگی را در این رده بندی به خود اختصاص داده بود.
برگشت به عقب و از دست دادن توان رقابت با رقبا موجب شده تا ایران مجبور به تبعیت از شرایطی شده که به ان تحمیل می کنند. در این شرایط موضوع جدید یعنی نحوه قیمت گذاری برای سنگ آن ها بوجود می اید. کیوان جعفری طهرانی، کارشناس و تحلیل گر بین المللی بازار سنگ آهن و فولاد در پاسخ به این سوال که موضع ایران در مقابل بازارهای سنگ آهن و نوسانات قیمتی در این بازار چیست، می گوید: اگر بخواهیم منطقی به این موضوع نگاه کنیم، به این مهم دست می یابیم که سهم ایران از بازار وارداتی چین بسیار اندک است. این در شرایطی است که تا سال 2013 میزان صادرات سنگ آهن ایران بالا بوده است و قیمت های جهانی از صادرات سنگ آهن ایران تبعیت می کردند. در این مدت سهم ایران از مجموع واردات سنگ آهن به چین، حدود 2/3تا2/5 درصد از مجموع واردات به این کشور بوه است. اما در شرایط فعلی طی سال های 2014 و 2015 با بسته شدن تعدادی زیادی از معادن بخش خصوصی ور از طرفی دیگر کاهش صادرات، میزان صادرات سنگ آهن ایران به چین حدود یک واحد درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به این آمار به این مهم دست می یابیم که در حال حاضر ایران فقط یک درصد از سنگ آهن وارداتی چین را تامین می کند و مابقی آن یعنی 99 درصد آن را کشور های دیگر اعم از آفریقای جنوبی، هند،استرالیا،برزیل، کانادا و اوکراین تامین می کنند.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
به گزارش آهن پرایس در تحلیل بازار مسکن ؛ تمرکز بر نوسازی بافت های فرسوده، ایجاد تحرک در بازار مسکن را در پی خواهد داشت؛ چرا که تاثیر مثبت رونق ساخت و ساز بر صنایع وابسته به مسکن را شاهد خواهیم بود. در صورت نوسازی بافت های فرسوده، به علت استقبال قشر متوسط جامعه از واحدهای نوساز در آن مناطق ، تقاضا و رونق معاملات مسکن در این بخش رشد صعودی خواهد داشت.
هر چند ، افزایش تسهیلات خرید مسکن را نمیتوان عاملی جهت رونق بازار دانست زیرا افزایش 10 میلیون تومانی تسهیلات خرید مسکن نمی تواند سبب تحریک قابل ملاحظه تقاضای خرید مسکن شود ولی با توجه به محدودیت منابع نقدی بانک ها و تاثیر کمرنگ این افزایش بر رونق بازار مسکن ، به نظر میرسد اگر این منابع صرف نوسازی بافت های فرسوده شود ؛ احتمال خروج مسکن از رکود بیشترخواهد شد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
به گزارش آهن پرایس در تحلیل بازار فولاد، در شرایطی که قیمت سنگ آهن وارداتی چین در ماه نوامبر کمتر از 60 دلار هرتن سی اف آر بود، در حال حاضر با آغاز آخرین ماه سال میلادی قیمت آن از مرز 70 دلار نیز گذشت. وجود محدودیت هایی برای تولید فولاد در چین و همچنین افزایش قیمت فولاد موجب شده تاقیمت سنگ آهن با افزایش مواجه شود. البته کاهش تولید باعث فشار بر بازار سنگ آهن خواهد شد زیرا مصرف آن با افت مواجه می شود.
طبق آخرین خبر ها، قیمت سنگ اهن خالص 62 درصد استرالیا، در کشور چین با یک دلار افزایش، 70 دلار هرتن سی اف آر اعلام شد.
در کل طی ماه نوامبر قیمت این ماده اولیه حدود 10.75 دلار در هرتن افزایش داشته و اصلی ترین عامل در افزایش قیمت فولاد ساختمانی در چین می باشد. در بورس شانگهای قیمت میلگرد در ماه نوامبر تا 60 دلار هرتن افزایش داشت. قیمت بیلت هم در بازار داخلی چین تا 33 دلار هرتن بهبود یافت.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
به گزارش آهن پرایس در تحلیل بازار آهن، هفته گذشته قیمت ورق سیاهدر بازار آهن آلات با تغییراتی همراه بود. قیمت ورق گرم صادراتی چین طی هفته گذشته در بازه 561 تا 576 دلار هرتن فوب بود اما خرید و فروشی نداشت زیرا قیمت دیگر رقبا مطلوب تر بوده است. این در حالیست که قیمت ورق در بازار داخلی این کشور تا 6 دلار افزایش یافت. اگرچه قیمت ورق سیاه صادراتی سی آی اس در بازه 521 تا 531 دلار هرتن فوب ثبات داشت اما خریدار ها به دنبال قیمت پایین تر و گرفتن تخفیف های بیشتر بودند.
قیمت ورق گرم در بازار داخلی ترکیه حدود 551 تا 561 دلار هر تن فوب درب کارخانه اعلام شد و دارای ثبات قیمتی بود. با توجه به اعلام قیمت از سوی کارخانه، ارائه دهندگان سعی بر مقطوع بودن قیمت داشتند اما خریداران اکثرا به دنبال خرید با قیمت 546 دلار هرتن فوب درب کارخانه بودند. قیمت ورق سیاه صادراتی این کشور بین 561 تا 566 دلار هرتن فوب بوده است. این در حالیست که قیمت این محصول در هفته قبل 556 تا 559 دلار اعلام شده بود. بازار واردات ورق ترکیه هم ورق گرم سی آی اس را 536 تا 541 دلار هرتن سی اف آر اعلام نمود.
نرخ ورق گرم در بازار شمال اروپا هم 531 یورو هرتن فوب درب کارخانه اعلام شد که با 2 یورو کاهش مواجه شده بوده است. از سوی دیگر قیمت ورق سیاه در بازار داخلی امریکا تا 9 دلار افزایش یافت و به 630 دلار هر شورت تن درب کارخانه رسید.
نوسانات ورق در بازار ایران
روز شنبه نرخ ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر در انزلی 2940 تومان اعلام شد. این افت قیمت از همان روز شنبه شروع شد و تا پایان هفته به 2910 تومان رسید. برخی از واسطه ها با قیمت 2900 هم موفق به معامله شدند این در شرایطی است که روند خرید این محصول کاهش یافته و همچنان برای وارد کننده سود اور می باشد. احتمال رشد قیمتی این محصول در خارج از ایران به دلیل نزدیک شدن به پایان سال میلادی زیاد است اما این رونق فصلی می باشد، میانگین قیمت ورق گرم با ضخامت های 2.5تا15 میلیمتر در طی هفته با ثبات مواجه شده بود و قیمت آن از 25360 ریال تکان نخورد. اگرچه درخواست برای ضخامت 3 میلیمتر به دلیل ساخت کانکس ها برای زلزله زدگان افزایش یافت اما نرخ این سایز هم با تغییر چندانی مواجه نشد.
طی این هفته بازار روند آرام و بدون تنشی را در پیش گرفته بود. بطوری که طبق پیش بینی ها از ضخامت 15 به بالا محصولورق اکسین و ورق کاویان روندی نزولی در پیش گرفته بود. محصولات کارخانه کاویان 200 ریال کاهش داشته و قیمت آن 23450 ریال اعلام شد. قیمت ورق اکسین در روز شنبه به طور میانگین 24270 ریال اعلام شد که تا پایان هفته با 300 ریال کاهش مواجه گردید. دلیل این کاهش قیمت ازدیاد ارائه و ارائه کننده ها می باشد که برای رقابت با یکدیگر روند کاهش را از هفته ماقبل آذر شروع کرده بودند.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.
خبـر گرانی 30 درصدی مسکن ، واکنـش رئیس اتحادیه کشـوری مشاوران املاک را در پی داشت.
به گزارش آهن پرایـس در تحلیل بازار مسکن؛ حسام عقبایـی با رد این شایعه اینگـونه بیان کرد : بازار مسکن ظرفیت افزایش بیش از 10 درصدی قیمت را ندارد.
وی بر این نکته تاکید کرد : افزایش 5 تا 10 درصدی قیمتها در بازار مسکن هر سال با توجه به نرخ تورم صورت میگیرد. امسال در همان نیمه نخست سال، افزایش 10 درصدی قیمت در شهرهای بزرگ صورت گرفت و تا پایان سال جهش قیمتی نخواهیم داشت.
عقبایـی همچنین در ادامه صحبتهای خود در خصوص خروج از رکود بازار مسکن اینطور توضیح داد : در دوران پیش رونـق قرار داریم و بازار ساخت و ساز مسکن قرار است دوباره با سرمایه گذاری های جدید رونق پیدا کند. چند سالی میشود که هیچ تحرکی در بازار مسکن به وجود نیامده است ؛ از این سو خروج از رکود به زمان بیشتری نیاز دارد. عقبایی در پایان به تأثیر تحرک بازار مسکن بر دیگر بخش ها اشاره کرد : تا سال 97 قیمتها در بازار مسکن واقعی میشود و این روند می تواند علاوه بر بازار مسکن ، بر دیگر بخش های بازار نیز تأثیر گذار باشد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.