سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 34
بازدید دیروز : 49
کل بازدید : 465158
کل یادداشتها ها : 2680
خبر مایه


 ترس از پیروزی ترامپ و همچنین ترس از تشدید جنگ در خاورمیانه از مهمترین علل نوسانات بازارهای مالی و کالایی در ایران و جهان به ویژه در روزهای اخیر است، مضاف بر این احتمال قطعی گاز نیز به نوسانات بازار آهن دامن زده است...

آهن پرایس: همسو با تشدید نوسانات نرخ دلار شاهد افزایش قیمت روز آهن آلات بودیم اما در پایان هفته گذشته کمی بازار آرام گرفت، به طوری که نرخ دلار وارد کانال 68 تومان شد و قیمت آهن آلات نیز عمدتا ثابت اعلام شدند.

براساس گزارش‌ها بازار میلگرد آجدار در اکثر مبادی فروش از پایان هفته گذشته تا امروز روند نسبتا ثابتی داشتند اما در روزهای منتهی به آخر هفته به لحاظ آماری حدود 10 درصد از مبادی فروش میلگرد تولیدی خود را با افزایش قیمتی حول کیلویی 100 تا 500 تومان عرضه کردند. کف قیمت روز میلگرد آجدار بازار در برخی مبادی فروش در محدوده 28.500 تا 29000 هزار تومان اعلام می‌شود.

به عقیده برخی کارشناسان این افزایش قیمت‌ها بیشتر به محدودیت‌های گازی و خروجی قطره‌چکانی برخی از شرکت‌ها مرتبط است؛ اما طبق روال همیشگی هنگام افزایش قیمت‌ها؛ تقاضا به‌ویژه تقاضای سرمایه‌ای متوقف می‌شود و خریدار امید دارد با فروکش این روند افزایشی در سطوح پایین‌تر آهن آلات مورد نیاز خود را خریداری کند.

در دو هفته گذشته به دلیل سرد شدن هوا در برخی از نقاط کشور و پیشواز بازار از اعمال محدودیت و سهمیه‌بندی گاز مصرفی برخی از کارخانجات فولادساز کشور به ویژه تولیدکنندگان آهن اسفنجی؛ هجوم تقاضا و افزایش قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا را به دنبال داشته است.

از همین رو بازارساز خرید آهن اسفنجی برای تجار را در عرضه امروز این محصول ممنوع کرد و فقط کارخانجات (بهین یاب) را مجاز به خرید آهن اسفنجی دانست. در رابطه با معاملات آهن اسفنجی در بورس امروز باید گفت معاملات این محصول امروز عمدتا از حول 13400 تا 13500 در کف تا حول 14000 الی 14100 تومان در سقف درحال انجام است که 4.3 درصد نسبت به هفته گذشته افزایش داشته است.

صنعت فولاد در انتظار رونق صادرات با اصلاحات ارزی

به گزارش آهن پرایس  صنعت فولاد کشور که در نیمه نخست سال با کاهش چشمگیر صادرات مواجه شده بود، اکنون چشم به اصلاحات ارزی و احیای شورای عالی صادرات دوخته است. فعالان این صنعت، دلایل اصلی کاهش صادرات را قوانین پیچیده و متناقض ارزی و اختلاف فاحش نرخ ارز نیمایی و آزاد می‌دانند.

تلاش برای همسو شدن سیاست‌های ارزی و تجاری

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اهمیت هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری، از تلاش برای کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و آزاد خبر داد. به گفته وی، جلسات متعددی با بانک مرکزی برگزار شده و هدف این است که ارز صادراتی به نرخ واقعی به صادرکنندگان بازگردانده شود. این اقدام می‌تواند انگیزه صادرکنندگان فولاد را برای افزایش صادرات تقویت کند.

احیای شورای عالی صادرات، کلید حل مشکلات

احیای شورای عالی صادرات یکی دیگر از اقدامات مهمی است که دولت در دستور کار دارد. این شورا با ایجاد یک فرماندهی واحد در حوزه صادرات، می‌تواند به رفع مشکلات موجود و تسهیل روند صادرات کمک کند. فعالان اقتصادی امیدوارند با احیای این شورا، قوانین پیچیده و متناقض موجود ساده‌سازی شده و محیط کسب‌وکار برای صادرکنندگان بهبود یابد.

صنعت فولاد، موتور محرک اقتصاد

صنعت فولاد با سهم قابل توجه در تولید ناخالص داخلی و اشتغال‌زایی، یکی از صنایع کلیدی کشور محسوب می‌شود. افزایش صادرات فولاد می‌تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشد و به رشد اقتصادی کمک کند.

به نظر می‌رسد دولت با اصلاحات ارزی و احیای شورای عالی صادرات، گام‌های مهمی برای حمایت از صنعت فولاد و افزایش صادرات برداشته است. با این حال، موفقیت این اقدامات به اجرای دقیق و سریع آنها و همچنین همکاری همه دستگاه‌های دولتی بستگی دارد. فعالان اقتصادی امیدوارند با رفع موانع موجود، صنعت فولاد بتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد کشور دست یابد.

در نهایت این روزها بازار آهن و فولاد کشور به دلایل متعددی متوقف شده و معاملات چندانی صورت نمی‌گیرد. از جمله این عوامل می‌توان به انتخابات آمریکا در 15 آبان ماه و احتمال پاسخ ایران به حمله اسرائیل اشاره کرد.

چند نکته درباره انتخابات آمریکا

انتخابات ریاست جمهوری پیش رو یکی از مهترین انتخابات آمریکاست که براساس نظرسنجی‌ها ترامپ و کاملا هریس از شانس نسبتا یکسانی برخوردارند و نمی‌توان پیش‌بینی قطعی از نتایج آن داشت.

طبق برخی گزارش‌ها و شنیده‌ها در روزهای اخیر با تشدید جنگ بین حماس و اسرائیل، طرفداران حماس میل بیشتری برای انتخاب هریس دارند و افرادی مانند ایلان ماسک و پوتین روی ترامپ سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

از سوی دیگر طبق نظرسنجی‌های برخی مؤسسات معتبر دنیا مانند نیویورک تایمز، بلومبرگ و اکونومیست، کاملا هریس آرای بیشتری به خود اختصاص داده است.

با این اوصاف نمی‌توان حتی با اتکا به بازارهای مالی پیش بینی درست و دقیقی ارائه داد، زیرا بازارهای مالی نیز سیگنال خاصی نمی‌دهند و با هر خبر شاهد نوسان در قیمت دلار و طلا، نفت و ... هستیم.

به طور کلی می‌توان گفت بیش از هر زمان دیگری غالب بازارهای مالی و کالایی منتظر نتایج انتخابات آمریکا هستند که بازار آهن و فولاد ایران نیز از این امر مستثنا نیست.

نویسنده: سمیرا افشار

 


      تقاضا در...




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ