کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، عاملی کلیدی در ایجاد جو منفی در بازار فولاد بود. این موضوع، بسیاری از تقاضاها را به عقب راند و حتی در برخی بخشها مانند مقاطع طویل، ایجاد حباب منفی دور از انتظار نیست...
آهن پرایس: در پایان هفته گذشته شاهد نوسانات قیمتی در بازار فولاد بودیم که عمدتاً ناشی از نوسانات بازار ارز و فضای روانی حاکم بر آن بود. کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، سیگنالی از شکست حمایت دینامیک روند 4 ماهه و افت قیمت آن به کانال 62 هزار تومان بود. این موضوع، جو روانی منفی در بازارهای موازی از جمله فولاد ایجاد کرد و بسیاری از تقاضاها را به عقب راند.
در حالی که سایر بازارها به شدت تحت تاثیر نوسانات دلار قرار دارند، فولاد مقاطع طویل به دلیل وابستگی کمتر به نرخ ارز، کاهش قیمت کمتری را تجربه کرد. دلار مقاطع طویل بر اساس نرخ صادراتی آن (حدود 470 دلار در هر تن) تعیین میشود و در حال حاضر در بازار داخلی حدود 47 هزار تومان معامله میشود.
با این حال، فضای روانی منفی ناشی از نوسانات دلار، بازار مقاطع طویل را نیز تحت تاثیر قرار داده و آن را در آستانه ورود به حباب منفی قرار داده است.
همزمان با کاهش قیمت دلار، تقاضا در بورس کالا نیز به شدت افت کرده است. حتی با وجود افزایش 5 درصدی مارجین نوردیها در بورس کالا، بسیاری از خریداران از معاملات خودداری میکنند. به عبارتی کاهش قیمت دلار و افزایش مارجین نوردیها در بورس کالا، شکاف بین قیمت میلگرد در بازار و بورس کالا را عمیق تر خواهد کرد.
در بازار مقاطع تخت که بهشدت به نوسانات دلار وابسته است، با افت قیمت دلار، شاهد سکوت و انتظار در میان فعالان بازار هستیم. بسیاری از فعالان منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند.
لژیونر بازار مقاطع تخت که اخیراً محصول خود را در بورس کالا با دلار 64 تا 65 هزار تومانی به فروش رسانده، هنوز واکنشی به نوسانات اخیر نشان نداده است.
همانطور که اشاره شد بازار فولاد امروز تحت تاثیر نوسانات دلار قرار دارد؛ مقاطع طویل به دلیل وابستگی کمتر به نرخ ارز، افت قیمت کمتری را تجربه کردند، اما فضای روانی منفی حاکم بر بازار، آنها را نیز در آستانه ورود به حباب منفی قرار داده است. در بازار مقاطع تخت، با افت قیمت دلار، شاهد سکوت و انتظار در میان فعالان بازار هستیم و بسیاری منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند.
نوسانات قیمتی در بازار آهن و فولاد در هفتههای اخیر، نگرانیهایی را در میان فعالان این حوزه ایجاد کرده است. به طوری که بسیاری در جستوجوی پاسخ به این پرسش هستند که سرانجام این ریزش قیمتها تا کی ادامه خواهد داشت و چشمانداز بازار در آینده چگونه خواهد بود؟
با بررسی عوامل مختلف موثر بر قیمت آهن آلات، میتوان به چشماندازی روشنتر از آینده این بازار دست یافت. به عقید برخی کارشناسان در این میان، نشانههای متعددی حاکی از التیام بازار و رونق مجدد آن در آینده نزدیک است.
از مهمترین پارامترهایی که در روزهای اخیر به التیام بازار و یا اصلاح قیمتها منجر شده است و در کوتاه مدت نیز در قیمت آهن اثرگذار است میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازار میلگرد پرچمدار اصلاح قیمتها
نرخ ارز نیز به عنوان یکی از عوامل کلان اقتصادی، میتواند بر قیمت فولاد در بازار داخلی تاثیرگذار باشد؛ با وجود نوسانات اخیر، شواهد متعددی حاکی از التیام بازار فولاد در آینده نزدیک است. فعالان این بازار میتوانند با بررسی دقیق عوامل مختلف و انجام تحلیلهای لازم، نسبت به چشمانداز آتی بازار و اتخاذ تصمیمات سنجیده اقدام کنند.