بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، بخش معدن و صنایع معدنی بیش از 25 درصد ارزش صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص می دهد و در بین اقلام این بخش در چند سال اخیر فولاد حرف اول را میزند و در حالی که پیش از شروع به کار دولت یازدهم (نیمه 1392) ارزش صادرات فولاد (خام و محصولات) به حدود 200 میلیون دلار می رسید، اما اکنون فراتر از چهار میلیارد دلار ارزش صادرات این بخش ثبت شده و در واقع رشد بالغ بر 20 برابر شکل گرفته است.
امروز دست اندرکاران بر این اعتقادند که وجود امکاناتی مانند ذخایر سنگ آهن، انرژی و نیروی کار ارزان سبب شده تا تولید فولاد کشور با مزیت همراه باشد و در بازار های صادراتی قابل رقابت باشد، چنان چه در داخل کشور رویه صادرات با منع و محدویت رو به رو نشود، صادر کنندگان این بخش نسبت به چگونگی راهیابی به بازار های هدف آگاهند.
رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران معتقد است: تحریم ها نمی تواند تأثیر زیادی بر صادرات بخش معدن و صنایع معدنی کشور مان داشته باشد و با بهره برداری بهینه منابع موجود می توانیم با چین در بازار فولاد رقابت داشته باشیم. برآورد می شود چنان چه امسال حداقل 25 میلیون تن فولاد در کشور تولید شود، با توجه به شرایط رکودی در بخش ساختمان و مسکن و کاهش حجم طرح های عمرانی نسبت چند سال قبل، پس از جذب 15 تا 16 میلیون تن فولاد در بازار داخل، حداقل امکان صادرات 10 میلیون تن وجود دارد. از این رو بر اساس آمار های بدست آمده، پارسال صادرات تیرآهن، میلگرد، مقاطع فولادی، ورق سرد و پوششدار به ترتیب 45، 177، 165، 115 و 182 درصد رشد نسبت به سال 96 داشت و ورق گرم کاهش پنج درصدی را ثبت کرد.