مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 106
کل بازدید : 469296
کل یادداشتها ها : 2694
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

جذب 39 درصد فولاد صادراتی ایران


سه کشور، امارات، تالیند و تایوان، در سال گذشته از اصلی ترین بازار های صادرات برای فولاد ایران بودند. هم اکنون 39 درصد از تمام فولاد صادراتی ایران را برای خود جذب کرده اند.

یکی از صنایع کلیدی که هم تقاضای داخلی دارد و هم صادراتش برای اقتصاد کشور حائض اهمیت است، صنایع فولاد می باشد.بر اساس گزارشات بدست آمده از اتحادیه بین المللی آهن و فولاد، در سال جدید میلادی، نسبت به سال گذشته تقاضا فولاد ایران 4.9 درصد افزایش خواهد داشت و این مقدار به 20.04 میلیون تن خواهد رسید. این در شرایطی است که میزان در خواست فولاد در سال 2018 با افزایش 6 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شد، که این مقدار از مرز 21.55 میلیون تن گذشته است. اما در این سالها لازم است تا بازار هایی را برای صادرات محصولات شناسایی کنیم زیرا نرخ رشد تولید بیشتر از نرخ رشد تقاضا خواهد بود. مقدار صادرات فراورده های فولادی نیمه آماده ایران در سال گذشته میلادی حدود 3.74 میلیون تن بوده، همچنین برای فراورده های آماده این میزان 1.79 میلیون تن است. که با مقایسه میزان این فراورده ها با سال 2015 میلادی، فراورده نیمه آماده 16درصد رشد و فراورده آماده 108 درصد رشد داشته است.سوالی که پیش می آید این است که بیشترین حجم از فولاد ایران را کدام کشور وارد میکند و اینکه کدام کشورها بیشترین پتانسیل را برای گرفتن بالاترین سهم فولاد صادراتی ایران را دارند؟

عظیم ترین بازار صادراتی فولاد ایران

بر اساس گزارش های بدست آمده در سال گذشته، سه کشور امارات متحده عربی، تایوان و تایلند بزرگترین بازار صادرات فولاد ایران بودند. این در حالی است که در سال گذشته، تایلند 16 درصد از کل فولاد صادراتی ایران را سهم خود کرد، در شرایطی که کشور امارات سهمی به میزان 12 درصد و تایوان 11 درصد از مجموع صادرات فولاد ایران را دارا بود. ایران در سال گذشته به 37 کشور فولاد صادر کرده است،اما کشور های امارات وتایوان و تایلند در کل 39 درصد از صادرات ایران را سهم خود کرده اند. به خاطر همین موضوع است که شرایط اقتصادی این سه کشور و مقدار تقاضا هایشان تاثیر گذاری بسیاری بر روی وضعیت اقتصادی ایران  دارد.در حالی که ایران درحال توسعه دادن صنعت فولاد خواست، احتیاج دارد تا بازار های بین المللی را توسعه داده و قوانینی برای صنعت فولاد وضع کند که متناسب با استاندارد های جهانی باشد. دولت با افزایش حضور خود در این صنعت، موجب می شود تا قدرت رقابت محصولات افزایش یافته و فضای آزاد تجاری و رقابتی در عرصه بین الملل از میان برود. به همین علت دولت باید به گونه ای سیاست گذاری کند که باعث بوجود آمدن مشکلات تجاری و اقتصادی نشود. مشکلاتی مانند ایجاد تعرفه های تجاری و وارداتی که در سال های اخیر کشور امریکا این تعرفه هارا بر علیه محصولات چینی وضع کرد. همچنین در مورد ایجاد این تعرفه ها علیه فولاد ایران نیز به اتحادیه اروپا مطالبی گفته شده بود، اما فعلا تصمیم بر این شده است تا این تعرفه ها برای ایران اجرایی نشود.

بالا بردن تولید فولاد

برای بالا بردن تولید فولاد، ایران باید بتواند سنگ آهن بیشتر داشته باشد و همچنین نیاز بیشتری به حمایت های دولت و همچنین سرمایه های خارجی دارد. بر اساس آمار های بدست آمده، ایران در 4 سال گذشته توانسته تولید کنستانتر سنگ آهن خود را 54 درصد افزایش داده و این مقدار را به 44.35 میلیون تن برساند.این در شرایطی است که در این 4 سال نرخ رشد فولاد حدود 30 درصد بوده و ایران در سال گذشته 31.36 میلیون تن فولاد به بازار وارد کرده است. با نگاهی به این آمار می توان فهمید که ایران از 71 درصد تولید خود استفاده کرده است که این میزان از سال گذشته پایین تر است. در بررسی های انجام شده، ایران در 4 سال، 45درصد ظرفیت پلت خود را افزایش داده و به 32 میلیون تن رسانده است. این در شرایطی است که حجم تولید با 23 درصد افزایش در سطح 25.62 میلیون تن ثابت شد. در سال گذشته ایران از 80 درصد ظرفیت تولید پلت استفاده کرده است.


  

افزایش قیمت مجدد در بازار آهن


بازار آهن باری دیگر روند قیمت صعودی را به خود گرفت. بعد از چند روز ثبات قیمت و حتی کاهش قیمت در بعضی از مقاطع، در روز گذشته شاهد افزایش قیمت در بازار اهن بودیم. فروش آهن آلات ساختمانی در روز های اخیر نیز بهبود پیدا کرده و تعداد بیشتری از معاملات به ثبت رسیده است. افزایش قیمت ها و نوسانات بازار بالاخره باعث شد تا بازار آهن آلات کشور نیز به تکاپو بیافتد. به دنبال ایجاد تحرک در بازار، خرید و فروش ها نیز افزایش یافت.

در رابطه با قیمت میلگرد می توان اعلام کرد که قیمت میلگرد ها در روز گذشته افزایش 10 الی 20 تومانی داشت. قیمت تیرآهن ها ثابت بود ولی تیرآهن های ذوب آهن افزایش قیمت 5 الی 10 هزار تومانی را داشت. گفتنی است که تیرآهن های متفرقه نیز همچنان قیمت ثابت خود را حفظ کردند. لازم به ذکر است که اگر زمینه ی باری از تیرآهن های متفرقه کاهش یابد و کمیاب شود، قیمت آن بار بالا خواهد رفت. قیمت نبشی اکثر کارخانه های تولید کننده ثابت بود البته به جز نبشی آریان فولاد که 5 تومان و نبشی ظهوریان که 30 تومان افزایش قیمت داشت. ناودانی ها نیز بطور کلی در همان رنج ثابت قیمت بودند و تغیری نداشت. با وجود این تفاسیر نکته قابل توجهی که وجود دارد قیمت پروفیل ها در روزگذشته می باشد. با وجود افزایش قیمت محصولات آهنی ذکر شده، قیمت پروفیل ها 5 الی 10 تومان کاهش داشت!

از آنجایی که قیمت پروفیل ها یکی از مهم ترین فاکتور های تاثیر گذار بر روی قیمت ورق می باشد، این کاهش قیمت پروفیل ها هم برای مشتریان پروفیل و هم برای مشتریان ورق امری خوشایند است. به همین علت در روز گذشته نیز شاهد کاهش قیمت در ورق ها نیز بودیم.

 

 

 

 

 

فروش ورق سیاه، فروش پروفیل، فروش ورق روغنی، فروش تیرآهن، فروش ورق گالوانیزه، فروش نبشی و فروش ناودانی ،در اهن پرایس با تضمین قیمت وکیفیت انجام میگیرد. برای اطلاع از آخرین قیمت ها و عضویت در کانال تلگرام ما?اینجا?? را کلیک کنید.


  

راه های رشد صنعت فولاد


اگر ایران بخواهد توان صادرات فولاد و یا فراورده های فولادی داشته باشد، باید بتواند بر دو مشکل بزرگ پیروز شود. مشکل اول این است که در ابتدا ایران باید بتواند سرمایه های داخلی و خارجی را در این بازار جذب کند. مشکل دوم این است که ایران باید بتواند تا بازارهایی را پیدا کند برای صادراتش، و صادرات محصولاتش را با توجه به نیاز های بازار و همچنین توانایی خود تولید را افزایش دهد.
در سال های گذشته بحث هایی در مورد صادرات مطرح شده، زیرا با ازدیاد صادرات ما می توانیم صنعت ایران را به بازارهای خارجی معرفی کرده و همچنین می توانیم از این راه درآمد زایی برای کشور داشته باشیم. اگر ایران بخواهد توان صادرات فولاد و یا فراورده های فولادی داشته باشد، باید بتواند بر دو مشکل بزرگ پیروز شود. مشکل اول این است که در ابتدا ایران باید بتواند سرمایه های داخلی و خارجی را در این بازار جذب کند، اما این کار انجام پذیر نیست مگر اینکه اقتصاد ایران به ثبات رسیده و بستری امن برای سرمایه گذاران فراهم شود تا سرمایه گذاران هم با اطمینان کامل بتوانند سرمایه گذاری کنند و در مورد سود آوری این سرمایه گذاری به یقین نسبی برسند. مشکل دوم این است که ایران باید بتواند تا بازارهایی را پیدا کند برای صادراتش، و صادرات محصولاتش را با توجه به نیاز های بازار و همچنین توانایی خود تولید را افزایش دهد. برای مثال اگر ایران محصولاتش را به یک کشور در قاره آمریکا صادر کند، بخاطر هزینه زیاد حمل بار تا مقصد، قیمت تمام شده این محصول نسبت به قیمت بازار جهانی بیشتر شده و این افزایش قیمت برای ایران از نظر اقتصادی بصرفه نیست. اما اگر بتواند با دیپلماسی اقتصادی صادراتش را به کشورهای همسایه دهد، دیگر افزایش بیش از حد هزینه نداشته و این قضیه می تواند کمک به سزایی در رشد صنعت فولاد سازی کشور، داشته باشد.
بازار ترکیه اهمیت زیادی دارد
کشور ترکیه از کشورهای همسایه ایران است که بخاطرازدیاد سرمایه گذاری هادر بخش زیر ساخت های صنعتی، تقاضا برای فولاد در این کشور بسیار زیاد است. کشور ترکیه در سال های اخیریکی از یکی از واردکنندگان آهن قراضه در دنیا بوده است، اما این کشور امکان جایگزین کردن آهن قراضه با آهن اسفنجی را دارد و ما میتوانیم مذاکراتی با این کشور انجام داده و فرصت های تجاری را برای دو کشور بررسی کنیم. ترکیه می تواند بازار خوبی برای صادرات ایران شود. ایران هم شرایط لازم برای تولید آهن اسفنجی را دارد، این در حالی است که تا کنون شرایط و سرمایه های کافی برای توسعه این صنعت به اندازه کافی وجود نداشته است. اما اگر بازاری مناسب برای این محصول پیدا شود، یک سرمایه گذاری هدفمندی برای گسترش صنعت در ایران ایجاد می شود. همچنین برای ایران شرایط رشد بالاتری در این صنعت فراهم می شود. ایران از بزرگترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی در دنیا است و در سال گذشته رشد 10.1 درصدی تولید توانست 16.01 میلیون تن آهن اسفنجی را وارد بازار مصرف کند.
سرمایه های جدید مورد نیاز است
ایران قرار است تا سال 1404 مقدار تولید خود را به 55 میلیون تن برساند که برای رسیدن به این مقدار تولید سرمایه های خارجی زیادی را جذب کرده است. اما هنوز نیاز ایران به جذب سرمایه های خارجی به اتمام نرسیده است.ایران نیاز دارد تا سرمایه مورد نیاز جهت جذب 11 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در هر سال، سرمایه مورد نیاز برای تولید 6 میلیون تن پلت های سنگ آهن  و 12.5 میلیون تن آهن اسفنجی را  جذب کند. . ایران احتیاج دارد سرمایه لازم برای جذب 11 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در هر سال، سرمایه مورد نیاز برای تولید 6 میلیون تن پلت های سنگ آهن  و 12.5 میلیون تن آهن اسفنجی را  جذب کند. اگر جذب این سرمایه‌ها تا سال 1404 این کشور انجام پذیرد و ظرفیت صادرات فولاد را به 20 میلیون تن در هر سال برساند که 11 میلیون تن در هر سال را فراورده های فولادی تخت و 6.5 میلیون تن در سال را فراورده های فولادی طویل و در نهایت 2.5 میلیون تن را فراورده های نیمه آماده فولاد تشکیل خواهد داد.


  

راه های رشد صنعت فولاد


اگر ایران بخواهد توان صادرات فولاد و یا فراورده های فولادی داشته باشد، باید بتواند بر دو مشکل بزرگ پیروز شود. مشکل اول این است که در ابتدا ایران باید بتواند سرمایه های داخلی و خارجی را در این بازار جذب کند. مشکل دوم این است که ایران باید بتواند تا بازارهایی را پیدا کند برای صادراتش، و صادرات محصولاتش را با توجه به نیاز های بازار و همچنین توانایی خود تولید را افزایش دهد.
در سال های گذشته بحث هایی در مورد صادرات مطرح شده، زیرا با ازدیاد صادرات ما می توانیم صنعت ایران را به بازارهای خارجی معرفی کرده و همچنین می توانیم از این راه درآمد زایی برای کشور داشته باشیم. اگر ایران بخواهد توان صادرات فولاد و یا فراورده های فولادی داشته باشد، باید بتواند بر دو مشکل بزرگ پیروز شود. مشکل اول این است که در ابتدا ایران باید بتواند سرمایه های داخلی و خارجی را در این بازار جذب کند، اما این کار انجام پذیر نیست مگر اینکه اقتصاد ایران به ثبات رسیده و بستری امن برای سرمایه گذاران فراهم شود تا سرمایه گذاران هم با اطمینان کامل بتوانند سرمایه گذاری کنند و در مورد سود آوری این سرمایه گذاری به یقین نسبی برسند. مشکل دوم این است که ایران باید بتواند تا بازارهایی را پیدا کند برای صادراتش، و صادرات محصولاتش را با توجه به نیاز های بازار و همچنین توانایی خود تولید را افزایش دهد. برای مثال اگر ایران محصولاتش را به یک کشور در قاره آمریکا صادر کند، بخاطر هزینه زیاد حمل بار تا مقصد، قیمت تمام شده این محصول نسبت به قیمت بازار جهانی بیشتر شده و این افزایش قیمت برای ایران از نظر اقتصادی بصرفه نیست. اما اگر بتواند با دیپلماسی اقتصادی صادراتش را به کشورهای همسایه دهد، دیگر افزایش بیش از حد هزینه نداشته و این قضیه می تواند کمک به سزایی در رشد صنعت فولاد سازی کشور، داشته باشد.
بازار ترکیه اهمیت زیادی دارد
کشور ترکیه از کشورهای همسایه ایران است که بخاطرازدیاد سرمایه گذاری هادر بخش زیر ساخت های صنعتی، تقاضا برای فولاد در این کشور بسیار زیاد است. کشور ترکیه در سال های اخیریکی از یکی از واردکنندگان آهن قراضه در دنیا بوده است، اما این کشور امکان جایگزین کردن آهن قراضه با آهن اسفنجی را دارد و ما میتوانیم مذاکراتی با این کشور انجام داده و فرصت های تجاری را برای دو کشور بررسی کنیم. ترکیه می تواند بازار خوبی برای صادرات ایران شود. ایران هم شرایط لازم برای تولید آهن اسفنجی را دارد، این در حالی است که تا کنون شرایط و سرمایه های کافی برای توسعه این صنعت به اندازه کافی وجود نداشته است. اما اگر بازاری مناسب برای این محصول پیدا شود، یک سرمایه گذاری هدفمندی برای گسترش صنعت در ایران ایجاد می شود. همچنین برای ایران شرایط رشد بالاتری در این صنعت فراهم می شود. ایران از بزرگترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی در دنیا است و در سال گذشته رشد 10.1 درصدی تولید توانست 16.01 میلیون تن آهن اسفنجی را وارد بازار مصرف کند.
سرمایه های جدید مورد نیاز است
ایران قرار است تا سال 1404 مقدار تولید خود را به 55 میلیون تن برساند که برای رسیدن به این مقدار تولید سرمایه های خارجی زیادی را جذب کرده است. اما هنوز نیاز ایران به جذب سرمایه های خارجی به اتمام نرسیده است.ایران نیاز دارد تا سرمایه مورد نیاز جهت جذب 11 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در هر سال، سرمایه مورد نیاز برای تولید 6 میلیون تن پلت های سنگ آهن  و 12.5 میلیون تن آهن اسفنجی را  جذب کند. . ایران احتیاج دارد سرمایه لازم برای جذب 11 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در هر سال، سرمایه مورد نیاز برای تولید 6 میلیون تن پلت های سنگ آهن  و 12.5 میلیون تن آهن اسفنجی را  جذب کند. اگر جذب این سرمایه‌ها تا سال 1404 این کشور انجام پذیرد و ظرفیت صادرات فولاد را به 20 میلیون تن در هر سال برساند که 11 میلیون تن در هر سال را فراورده های فولادی تخت و 6.5 میلیون تن در سال را فراورده های فولادی طویل و در نهایت 2.5 میلیون تن را فراورده های نیمه آماده فولاد تشکیل خواهد داد.


  

اخبار جدید از بازار سنگ آهن


قیمت سنگ آهن در طول یک ماه گذشته بسیار نوسان داشت و بالا و پایین های زیادی را متحمل شد. به گونه ای که در هفته های اول سال جاری از 56 دلار تا 90 دلار تغیرات قیمت داشته است. لازم به ذکر است که این اتفاق در بازار سنگ آهن دلیل های متفاوتی دارد که یکی از بزرگ ترین علت ها می تواند سپری شدن یک دوره طولانی از قیمت ها باشد. دلیل دوم نیز که باعث ضعف بزرگی در بازار سنگ آهن شده است، حجم انبوهی از واردات سنگ آهن است که از کشور هایی مانند برزیل و استرلیا وارد میشوند که این امر موجب شده تا میزان عرضه بر تقاضا برتری پیدا کند. هر چند که این وضعیت باعث شده تا شکننده بودن بازار کمی بهبود یابد اما گفتنی است که این شرایط در کنار ضعف نسبی قیمتی در بازار جهانی فولاد شرایط شکننده‌ای را برای بازار سنگ‌ آهن به وجود آورده است.

با وجود این تفاسیر لازم به ذکر است که هم اکنون وضعیت سنگ آهن تغیر کرده است و قیمت ها در این بازار ثابت شده اند. در اخر هفته ی گذشته قیمت سنگ آهن وارداتی در چین در 68 دلار هر تن سی اف آر برای خلوص 62 درصد در حالت ثبات مانده است و تغیری نداشته است. به دلیل آنکه در بازار فولاد چین کاهش قیمت به وجود آمده است و بازار فولاد در این کشور دچار افت قیمت شده است، و از طرف دیگر نیز کارخانه ها با موجودی کافی و زیاد انبار خود مواجه هستند فعلا فقط در حال برسی کردن بازار هستند.

پیش بینی میشود در روز های آتی نیز شاهد کاهش قیمت اندکی نیز باشیم. دلیل این پیش بینی منفی شدن و بازار فولاد چین و بالا رفتن موجودی سنگ آهن در چین می باشد. گفتنی است که در بازار داخلی چین قیمت بیلت حدود 3 دلار کاهش داشته و در بورس شانگهای چین نیز قیمت میلگرد افت 4 دلاری را تجربه کرده است.

 

 

برای دریافت قیمت روز میلگرد آجدار ، قیمت روز ورق سیاه ، قیمت روز ورق روغنی ، قیمت روز ورق گالوانیزه ، قیمت روز نبشی ، قیمت روز ناودانی ،  در کانال تلگرام ما عضو شوید. برای عضویت در کانال ?? اینجا ?? را کلیک کنید

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ