در شروع هفته ی جاری قیمت آهن آلات افزایشی بود و روندی صعودی داشت. در روز گذشته قیمت ها مجددا افزایش یافت. قیمت تیرآهن ها 5 الی 10 هزار تومان افزایش داشت. گفتنی است که این افزایش قیمت ها هم شامل حال تیرآهن های ذوب آهن های اصفهان است هم تیرآهن های متفرقه. علاوه بر قیمت های تیرآهن ها، قیمت میلگرد ها نیز 15 الی 30 تومان افزایش داشته است. افزایش قیمت تیرآهن ها و میلگرد ها بی دلیل نیست و می تواند برگرفته از تحولات قیمت آهن آلات جهانی باشد. در دیگر کشور های آسیایی نیز قیمت آهن آلات بشدت افزایش یافته است.
در ارتباط به قیمت نبشی ها و قیمت ناودانی می توان اعلام کرد که قیمت ها ثابت بود و کوچیک ترین تغیر و نوسانی نداشت. پیش بینی میشود اگر روند قیمت ها از حالت صعودی خارج نشد و قیمت ها به حالت ثابت بر نگشت، قیمت نبشی و ناودانی هم به زودی کمی افزایش خواهد یافت. هم اکنون به دلیل ثابت بودن قیمت ها و جو آرام قیمتی در فروش نبشی و ناودانی ها، بهترین زمان برای خرید آهن آلات است.
اما قیمت های مربوط به ورق ها بسیار با قیمت های نبشی فرق می کند. قیمت ورق سیاه بسیار نوسان داشت . در شروع ساعت کاری با افزایش قیمت همراه بود اما پس از ساعتی با نوسان قیمت ها و بسته شدن فروش همراه شد.
رضا شهرستانی افزود: تنها درخواست تولیدکنندگان فولاد از مسئولین و دولت، حمایت و پشتیبانی از ساخت و ساز است تا از این راه صنعت فولاد هم رونق پیدا کند.برای به انجام رسیدن این کار، پیشنهاداتی آماده کرده ایم تا برای بررسی و اجرا به مجلس و دولت ارائه دهیم. وی عنوان کرد: در این راه مجلس پیشنهادی را تصویب کرده که به موجب این پیشنهاد، شرکت های صادر کنند فولاد خام موادی مانند بیلت و اسلب را با قیمت صادراتی و مشوقهای مالیاتی و صادراتی به شرکت های داخلی فرآوری کننده ارائه دهند تا فولاد خام پس از فرآوری توسط این شرکت ها، صادر شود. در این صورت فولادهای خام با قیمت صادراتی به کارخانه هایی که فرآوری انجام می دهند و در شهرهایی که گمرک در آنجا قرار دارد تحویل می دهند و گمرک هم یک گواهی عبور موقت دو تا سه ماهه صادر کرده و این اجازه را به شرکت های فرآوری می دهد تا کار تولید محصول نهایی را انجام دهد و پس از انجام این عملیات، محصول نهایی را صادر کند. به گفته شهرستانی، با اجرای این طرح، ارزش افزوده بیشتری در کشور ایجاد شده و رکورد فعلی تا حدودی کاهش و برطرف می شود. این پیشنهاد را در مجلس ارئه داده ایم که مورد استقبال نمایندگان و تولیدکنندگان فولاد هم قرار گرفت.حال باید برای اجرایی شدن این طرح، از طریق اتاق بازرگانی و مجلس پیگیری های لازم را انجام داد. |
مشاور موسسه مشورتی بتاماتریکس در انگلیس گفت: برخلاف قوانین تعرفه های ضد دامپینگ، شراکت ایران با کشور های اروپایی برای ایجاد پروژه های صنعتی، می تواند شرایط را برای رسیدن ایران به بازار اتحادیه اروپا ایجاد سازد.
اتحادیه اروپا تعرفه ای وضع کرده مبنی بر اینکه واردات فولاد از سوی کشور های ایران، اوکراین، روسیه و برزیل تا 33 درصد امکان پذیر است. این موضوع سبب نگرانی در تهران در مورد صادرات فولاد در آینده به اروپا شده است.
یک کارشناس ایرانی در مورد پشت سر گذاشتن این تعرفه می گوید: ایران می تواند شرکت های مشترکی با شرکت های اروپایی ایجاد کرده و از این طریق قوانین این تعرفه را پشت سر گذارد.
این تعرفه ها بین 5.3 تا 33 درصد می باشد و برای هر شرکت و هر کشور متفاوت است. مثلا برای فولاد مبارکه این مقدار، 23 درصد می باشد. عمادی افزود: تصمیمی که از طرف اتحادیه اروپا گرفته شده، برای کشوری مانند ایران که می خواهد صادرات فولادش را تا 30 درصد در سال آینده افزایش دهد بسیار آزار دهنده است و باعث می شود تا تاثیرات منفی بر روی صادرات فولادش بگذارد. این در شرایطی است که بسیاری معتقد هستند که بازار فولاد اروپا، بزرگترین بازار برای صادرات فولاد ایران است. به این دلیل است که ایران بخاطر هزینه های گزاف تولید، قادر به رقابت کردن با رقیب های منطقه ای نیست.
طبق گفته های عمادی، تشکیل این پروژه های صنعتی مشترک با شرکت های اروپایی می تواند شرایط را برای ایران جهت رسیدن به بازار اروپا ایجاد سازد. مقدار تولید فولاد ایران در نیمه اول سال 96 نسبت به نیمه اول سال 95، 13.7 درصد افزایش داشته است.
طبق امارهای اعلام شده از اتحادیه جهانی فولاد، کشور ایران در شش ماه اول سال جاری میلادی، 9.94 میلیون تن تولید فولاد خام داشته است.
اخبار بازار اهن در روز های اخیر حاکی از افزایش قیمت های مجدد می باشد. گفتنی است که در هفته ی گذشته فقط 2 روز قیمت ها ثابت بود و باری دیگر قیمت ها افزایش پیدا کرد. البته این افزایش قیمت ها مانند روند افزایشی دفعه های گذشته شیب زیادی نداشت و قیمت ها به آن حدی که در اوج افزایش قیمت بازار آهن بود نرسید. همچنین لازم به ذکر است که در آن دو روزی که قیمت های ثابت را در بازار آهن داشتیم، بهترین فرصت برای خرید آهن آلات ساختمانی بود که خرید و فروش های چشم گیری در بازار دیده نشد. معمولا در روز هایی که قیمت آهن آلات در بازار ثابت باشد، مردم تمایل کمتری نسبت به خرید پیدا می کنن که دلیل این امر می تواند پیش بینی های آنان نسبت تحولات قیمتی در بازار باشد.
هر چند که در روز های پایانی هفته ی گذشته شاهد افزایش قیمت ها در بازار بودیم. اما در آخرین روز از هفته ی گذشته یعنی پنج شنبه، قیمت ها ثابت بود. دلیل ثابت بودن قیمت ها در روز پنج شنبه می تواند تعطیل بودن بسیاری از کارخانه های تولید کننده اهن الات و یا تا ظهر فعالیت کردن عرضه کنندگان اهن در بازار باشد.
برای برسی کردن علل مختلف افزایش قیمت در بازار اهن باید چند نکته را مورد توجه قرار داد. از جمله کاهش واردات. بدین منظور که بدلیل کاهش پیدا کردن واردات محصولات آهنی به کشور، افزایش قیمت رخ میدهد. زیرا بازار کم کم به سمت و سوی انحصاری شدن عرضه کنندگان سوق پیدا می کند. در این زمان وقتی که مشتریان در انتخاب کردن جنس و برند اهن الات مورد نیاز خود محدود بشوند و قدرت انتخاب آنها کاهش یابد، عرضه کنندگان اقدام به افزایش قیمت خواهند کرد. البته این تنها دلیل افزایش قیمت ها در هفته های اخیر نیست. از دیگر عوامل می توان به افزایش قیمت سنگ آهن در چین اشاره کرد که دیگر بازار ها را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد. همچنین باید نرخ تورم و کاهش تولید ها را در ماه های اخیر نیز در نظر گرفت.
برای خرید ورق روغنی، خرید ورق سیاه، خرید تیرآهن، خرید ورق st37، خرید آهن شرایطی، خرید میلگرد آجدار، خرید اینترنتی آهن، خرید اینترنتی میلگرد، خرید میلگرد از کارخانه، خرید میلگرد اصفهان، خرید ورق گالوانیزه و خرید آهن آلات ساختمانی ، با تلفن 54103-021 با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید. برای اطلاع از آخرین قیمت ها و عضویت در کانال تلگرام ما ??اینجا ?? را کلیک کنید.
نرخ بازار ایران
این هفته روند قیمتی مقاطع، همانند شمش پیش رفت. در روز شنبه، میانگین قیمت میلگرد اهواز، سایز14 تا 25، 1880 تومان اعلام شد.همچنین قیمت اعلامی کارخانه اصفهان 1900 تومان بود. میانگین قیمت تیرآهن 14-16 و18 از کارخانه اصفهان، 2080تومان اعلام شد اما پس از اتمام روز شنبه، مقاطع روند رو به بالایی را پیش گرفت. بطوری که قیمت میلگرد تا 2000 تومان هم اعلام شد. قیمت تیرآهن همچنان در سردرگمی افزایش و کاهش به سر می برد اما نبشی و نادوانی تا هر کیلو 80 تومان هم افزایش یافت. این شرایط با سرعت کمی تا روز یکشنبه پیش رفت و در روز دوشنبه این سرعت کندتر شد. اما قیمت میلگرد همچنان روند افزایشی در پیش گرفته بود و این در شرایطی بود که قیمت نبشی و ناودانی درحالت سکون قرار داشت.
سه شنبه روزی بود که قیمت ها روند نزولی به خود گرفت. تیرآهن در دو شهر تهران و اصفهان پیشنهاد شد. و نرخ نبشی و ناودانی 20 تومان کاهش پیدا کرد. در روز چهار شنبه بازار با کاهش قیمت بیشتری مواجه شد. بطوری که قیمت تیرآهن شرایط بهتری به خود گرفت و فروشندگان در اصفهان که تا کنون با شک وتردید خرید و فروش می کردند، با این افت قیمت رغبت بیشتری به خرید فروش پیدا کردند. زیرا از افت بیشتر قیمت ترسیده بودند به همین دلیل ترجیح دادند تا فروشنده باشند. اما در طرف مقابل خریدارها از ترس تهاجم فروشنده ها، دست از خرید کشیدند و دیگر رغبتی برای خرید نداشتند. این شرایط در روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.
شرایط قیمت های فعلی، با یک حباب حداقل 50 تومانی روبه رو است.در آخر هفته، میانگین قیمت میلگرد سایزهای 14-25 در اهواز 2000تومان و 2030 تومان در اصفهان اعلام شد. همچنین قیمت تیرآهن 2250 تومان اعلام گردید. با این فرض که نرخ شمش خوزستان 1535 و یا شمش ذوب آهن 1603 تومان باشد، بنابراین قیمت مقاطع باید بین 1850 تا 1900 تومان اعلام گردد.
موجودی در داخل انبارها بالا می باشد بطوری که تنها در یکی از انبارها بیشتر از 80 هزار تن میگلرد وارد شده است. اکثر این مقاطع به سرعت در اختیار فروشندگان قرار گرفته و دست به دست می شود، پس بنابراین خریدار نهایی بجای اینکه از کارخانه اصلی خرید کند، از بنگاه با قیمت پایین خریداری می کند.
این شرایط فقط در دو صورت متوقف می شود:
راه حل اول، اینکه صادرات را افزایش دهیم.بصورتی که اگر قیمت ها در خارج روند صعودی را پیش بگیرد، و یا نرخ ارز بالا برود، در این شرایط کارخانه ها دیگر موجودی قابل توجهی برای عرضه با بازار نخواهند داشت.
راه دوم این است که یکسری برنامه های عمرانی اشتغال ایجاد کنیم. به این معنی است که تقاضای داخلی را بالا ببریم.
در هر دوحالت گفته شده به دلیل موجودی بالای انبارها، نباید فراموش کرد که یک رقیب جدی در قیمت های جدید هستند که جانشینی این موجودی باید با قیمت های جدید صورت بگیرد، در نتیجه این کاهش قیمت بیشتر از 50تا 70 تومان در هر کیلو نیست. اگر بیشتر از آن باشد، یعنی فروشنده در کل باخته است. و فقط کالایش را فروخته و باید مالیاتش را بدهد. اما بدلیل اینکه قیمت ها 30 درصد بالا رفته، باید یک کالای جدید را با همان سرمایه قبلی اما 30 درصد بالاتر بخرد، یعنی با همان مقدار سرمایه و سود، مقدار کالای کمتری دریافت کند، به همین دلیل است که فروشندگان در این شرایط محتاط تر عمل می کنند.